1Over The Next City

Discussieer mee over dit onderwerp

Groningen groeit – in inwoners, bezoekers en economische activiteiten. Er komt veel op de stad af! Maar hoe ziet Groningen eruit in 2030, en welke keuzes moeten we nu maken om klaar te zijn voor die toekomst? Om een antwoord op die vraag te zoeken, hebben we een  start gemaakt met een nieuwe omgevingsvisie voor de stad van de toekomst: ‘The Next City’.

Op welke manieren kunnen we anders omgaan met de stad? Hoe zorgen we ervoor dat de economie en werkgelegenheid meegroeien met de bevolking? Hoe reageren we snel en flexibel op een onvoorspelbare toekomst? Waar gaan ontwikkelingen vanzelf en waar zal er extra geïnvesteerd moeten worden? Hoe creëren we meer ruimte voor experimenten? Deze – en andere – vragen proberen we in The Next City te verdiepen, te verduidelijken en te beantwoorden.

The Next City is een startdocument: we leggen als gemeente geen kant-en-klaar document neer, maar gaan met de stad in gesprek. Daarom: laat uw reactie achter en discussieer mee: wat gaat er goed, en wat moet er beter?

X